Двоє братів власним коштом зробили ремонт у під’їзді будинку, де розташований їхній офіс

Квітень 2020

У Києві юристи Віталій та Владислав Власюк майже повністю за свій кошт зробили ремонт у дворі та під’їзді будинку, де розташований їхній офіс. Про це повідомляє видання «Хмарочос».

“В нас були дуже добрі стосунки з власником квартири, яку ми зняли ще у 2008 році, аби в ній жити. Згодом виникла думка розпочати власний бізнес. Нам по 23 роки, ми щойно закінчили університет. Загалом у юриспруденції так ніхто не робить. А ми ризикнули. Через деякий час подумали, що тут непогане місце для офісу і, отримавши згоду від власника, почали переробляти квартиру. Зараз вона мало нагадує тодішню. А коли трохи відремонтували квартиру, щоб зробити з неї офіс, стали думати про подвір’я, сходи, вхід у під’їзд. Мені було ніяково, що люди приходять в офіс, а в дворі – суцільний безлад, а тинькування (штукатурка) в під’їзді сиплеться на голову людям”, – розповів Віталій Власюк.

Хлопці організували ремонт у під’їзді, збили тиньк, зачистили перила. Кажуть, звернення замінити проводку міська влада ігнорувала, довелося її оновити самотужки. Та сама історія з освітленням надворі. Зробили з клумби газон із поливом і підсвітили його.

На вхідні двері поставили цифровий замок. На ґанку, перед входом до під’їзду поклали акуратну плитку-ФЕМ. Також вирішили проблему зі стічною трубою. Раніше вода звідти під нахилом текла в напрямку клумби. А це якраз там, де ходять люди – як наслідок вода завжди потрапляла під ноги. Також підрізали жасмин, який, до речі, гарно цвіте в червні, заварили паркан, щоб там не було отворів, зробили лавку. Все разом коштувало близько восьми тисяч євро.

“Шлагбаум вирішили поставити для безпеки. До того сюди заїздили сторонні, щоб припаркуватися. Ми направили листи-попередження в КМДА, в Міністерство надзвичайних ситуацій і в Міністерство охорони здоров’я, що ворота і шлагбаум будуть закриті, але в разі потреби ми гарантуємо доступ для спецтехніки. В охоронців усіх установ двору є пульти”, – розповів Віталій.

Віталій зазначив, що найближчим часом вони переїдуть у бізнес-центр, бо стало дуже тісно в маленькому офісі.

“Але мені не шкода зусиль. Я вважаю це історією про соціальну відповідальність і хочу, щоб люди брали приклад. Якщо я отримую прибуток і завдячую якомусь місцю, то я повинен щось віддавати. А кожен бізнес повинен бути соціально відповідальним”, – підкреслив чоловік.

Опубліковано у виданні Хмарочос та #ШОТАМ

Давайте працювати разом